© FOTOGRAAF

Bruiloft organiseren in Corona-tijd

Vanaf 1 juli zijn evenementen weer toegestaan zonder maximaal aantal gasten. Dat betekent ook dat bruiloften weer mogen. Een van de mooiste momenten in het leven en daar wil je graag een memorabel moment van maken. Een feest met vrienden en familie. Maar bij het organiseren van een bruiloft komen nu extra vragen op.

 
Hoe organiseer ik een bruiloft in Corona-tijd? Kan ik na de trouwceremonie ook een trouwfeest of diner geven? Hoe zorg ik ervoor dat mijn bruiloft veilig wordt georganiseerd? Op deze vragen geven we je graag antwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op met Max Groenen op 010-414 99 90 of info@xplobookings.nl en hij staat klaar om je vrijblijvend te helpen.

Wat zijn de actieve maatregelen voor samenkomsten/evenementen/bruiloften?

De regelgeving is constant in verandering om de maatregelen aan te laten sluiten op de huidige ontwikkelingen en het toekomstbeeld dat het overheid heeft. Vanaf 1 juli wordt het maximumaantal personen opgeheven. Wel moeten de gasten 1,5 meter afstand houden en moet er vooraf een aantal vragen worden gesteld over zijn of haar de gezondheid.

Bekijk voor de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid en bij de gemeente van dien.

Kan ik na de trouwceremonie een trouwfeest of diner geven?

Zeker! Vanaf 1 juli mogen evenementen weer georganiseerd worden, dus niks staat je in de weg om een trouweest of diner te geven. Wel moet hierbij aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

De voorwaarden voor de ceremonie, het trouwfeest of diner, zowel binnen als buiten, zijn:
- Vooraf een gezondheidscheck bij de gasten
- Iedereen heeft een vaste zitplaats
- Reserveren is verplicht (uitnodigingen in combinatie met een check wie aanwezig is kan dit dekken)

Als binnen niet voldaan kan worden aan deze voorwaarden is de regel: maximaal 100 personen met een vaste zitplaats.
Als buiten niet voldaan kan worden aan deze voorwaarden is de regel: maximaal 250 personen. Een vaste zitplaats is hierbij niet verplicht. Uitzondering hierop is een horecagelegenheid als locatie. Daar is ook buiten de vaste zitplaats verplicht.

Als jullie de trouwceremonie op een andere locatie houden dan het trouwfeest of diner, maak dan duidelijke afspraken met beide locaties over de geldende regels. Wil je voor het trouwfeest entertainment boeken, dan is ook dat weer mogelijk. Xplo Bookings denkt graag mee over hoe we jouw feest bijzonder kunnen maken.

Lees meer over wat Xplo Bookings en haar bands hierin voor jou kunnen betekenen.

Waar moet ik op letten als ik mijn bruiloft op een veilige manier wil organiseren?

Bij het veilig organiseren van de bruiloft komt meer kijken dan in dit artikel kan worden besproken. De aandachtspunten die hieronder benoemd worden, zijn bedoeld als startpunt. Kijk voor jouw specifieke situatie verder dan alleen onderstaande punten. Neem bij twijfel een wedding planner in de hand die jullie hierbij kan helpen.

Het doel is dat men op een veilige manier en op veilige afstand kan genieten van de bruiloft. Het eerste dat hierbij komt kijken is een geschikte locatie. De locatie moet alle gasten kwijt kunnen op een afstand van minimaal 1,5 meter van elkaar. Wellicht moet je hierdoor op zoek naar een nieuwe locatie. Denk daarbij ook eens aan locaties in de buitenlucht.

Kijk goed naar de regelgeving van de gemeente van dien. De regels kunnen verschillen per gemeente. Ga hierover in gesprek met jouw wedding planner, trouwlocatie of gemeente.

Bij gebruik van een tafelindeling dient deze zo ingericht te worden dat overal minimaal 1,5 meter tussen zit en bezoekers zich vrij kunnen bewegen als zij bijvoorbeeld naar het toilet gaan. Als er bediening aanwezig is moeten ook zij genoeg ruimte hebben om veilig rond te kunnen lopen.

Een ander punt van aandacht is rijvorming. Bij de toiletten of de bar kan zich al snel een rij vormen en ook hier moet 1,5 meter aangehouden worden. Door markeringen op de vloer kan de rij gereguleerd worden en de 1,5 meter worden gehanteerd.

Hygiëne op locatie is belangrijker dan ooit. Toiletten die regelmatig schoongemaakt worden, deurklinken en kranen waar een doekje overheen gehaald wordt. Stimuleer hygiëne daarnaast door voldoende reinigende handgel beschikbaar te stellen. Bij de ingang, maar ook op bijvoorbeeld de tafels en de bar.

Als de gasten een diner krijgen kan nagedacht worden over de manier waarop zij dit ontvangen. Gangbare manieren zijn bediening die gerechten aan tafel komt brengen en een lopend buffet. Bij bediening is het belangrijk rekening te houden met de ruimte die zij hebben om rond te lopen, bij een lopend buffet is rijvorming en hygiëne bij de bakken en opscheplepels een punt van aandacht. Nog een mogelijkheid is gasten via een app het eten laten bestellen en bij een uitgiftetafel op te laten halen. Het bestellen kan hierdoor contactloos en het ophalen van het eten kan gereguleerd worden. Vermijd hapjes op schalen waar meerdere gasten uit zullen pakken.

Spreek met leveranciers en eventuele wedding planner af wat er gebeurt als iemand uitvalt door klachten. Attendeer hen erop dat zij een back-up gereed moeten hebben voor als zij zelf niet kunnen komen.

Bekijk aandachtig de route die alle gasten en leveranciers zullen afleggen van aankomst tot vertrek. Hierbij moet iedereen genoeg ruimte en tijd hebben om zich veilig te kunnen verplaatsen. Plan ook extra tijd in het draaiboek in, want verplaatsingen kosten nu meer tijd.

Spreek met de foto- en/of videograaf af waar hij op welk moment kan staan of lopen, rekening houdend met het draaiboek en de 1,5 meter afstand tot anderen.

Op de bruiloft is het niet ongebruikelijk dat er tranen zullen vloeien. Zorg hierbij voor papieren zakdoekjes en prullenbakjes.

Wat kan ik doen voor de mensen die er niet bij kunnen zijn?

Een mogelijkheid om de mensen die er niet bij kunnen zijn toch bij je bruiloft te betrekken is door de ceremonie te livestreamen. Zowel de ceremonie als het optreden van de artiest zouden de gasten thuis via de livestream kunnen bekijken. De artiest kan in samenwerking met jullie videograaf kijken hoe dit opgezet kan worden. Neem over de mogelijkheden hiervan contact op met onze boeker Max Groenen via 010-414 99 90 of info@xplobookings.nl.

Ideeën om jouw feest uniek te maken

Deze bijzondere dag willen jullie natuurlijk afsluiten met een onvergetelijk feest. Volgens de versoepelingen op 1 juni en 1 juli is dat gelukkig ook mogelijk. Om het feest extra bijzonder te maken denken we graag met jullie mee. Hieronder hebben we alvast een aantal ideeën genoteerd:
  • Laat jouw gasten vooraf of tijdens het evenement met behulp van een app verzoekjes indienen voor de band of DJ. Deze kan je vervolgens op een groot scherm laten verschijnen.
  • Verspreid het feest over verschillende ruimtes. Op die manier kan je met het aantal personen dat op 1,5 meter van elkaar kan feesten meer kanten op. Geef iedereen een eigen koptelefoon en creëer daarmee een silent disco of plaats in iedere ruimte luidsprekers. Op die manier is de band of DJ overal te horen.

Artiesten in kleine bezetting

 

Neem contact met ons op

Wil je een artiest of feestband boeken voor jouw feest? Het aanbod is gigantisch en in dit aanbod gaan zoeken is geen gemakkelijke opgave. Op deze website hebben we alvast een selectie gemaakt van de beste feestbands en artiesten, maar omdat ieder evenement anders is ligt bij Xplo Bookings een grote focus op persoonlijk advies.

Met de 20 jaar ervaring in de muziekindustrie die Xplo Bookings heeft, weten we wat er nodig is voor ieder feest. Neem contact op via 010-414 99 90 of info@xplobookings.nl en we zoeken samen, vrijblijvend, naar de perfecte feestband of artiest voor jouw feest.
 
 
 

Organisatie?

Zoek jij een leuke act? Laat ons je helpen!

Naar contactgegevens

Artiesten / Bands

Heb jij een uniek geluid? Laat het ons horen

Contactformulier

Techniek nodig?

Neem contact met ons op; wij regelen het

Naar contactgegevens