© FOTOGRAAF

Evenementen in Coronatijd

Langzamerhand worden de maatregelen om het Corona virus onder controle te krijgen aangepast, om deze aan te laten sluiten op de huidige ontwikkelingen. Dat betekent dat er ook weer ruimte komt voor live optredens van artiesten. Op deze pagina vertellen we je wat Xplo Bookings en haar artiesten voor jou kunnen betekenen binnen de geldende richtlijnen en regels. Kijk voor de meest actuele maatregelen altijd op de website van de Rijksoverheid.

 

Wat zijn de maatregelen en versoepelingen in het kort?

Voorop staat dat iedereen die niet tot één huishouden behoort, overal te allen tijde 1,5 meter afstand moet kunnen houden van elkaar. Na lange tijd van maatregelen om het virus onder controle te krijgen zijn er op 1 juni een aantal versoepelingen ingegaan. Deze hebben ervoor gezorgd dat onder andere restaurants en theaters weer gasten mogen ontvangen. Er mogen daarbij maximaal 30 gasten binnen per ruimte. Volgens eerdere berichtgeving vanuit de overheid zou het maximale aantal van 30 gasten vanaf 1 juli verhoogd worden naar 100 gasten. Woensdag 24 juni heeft de Rijksoverheid bekendgemaakt dat de versoepelingen uitgebreid zullen worden. Het volgende zal vanaf 1 juli gelden:

Voorwaarden zowel binnen als buiten:
- Vooraf een gezondheidscheck bij de gasten, de zogehete "triage"
- Iedereen heeft een vaste zitplaats
- Reserveren is verplicht

Als binnen niet voldaan kan worden aan deze voorwaarden is de regel: maximaal 100 personen met een vaste zitplaats.
Als buiten niet voldaan kan worden aan deze voorwaarden is de regel: maximaal 250 personen. Een vaste zitplaats is hierbij niet verplicht. Uitzondering hierop is de horeca, daar is ook buiten altijd een zitplaats verplicht.

Door deze versoepelingen is en wordt er weer veel mogelijk op het gebied van evenementen en entertainment. Een aantal vragen die in deze tijd ontstaan beantwoorden we hier. Heb je een vraag die hier niet tussen staat en wil je meer weten over hoe Xplo Bookings op een veilige manier entertainment kan verzorgen op jouw evenement? Neem dan contact op met onze boeker Max Groenen op 010-414 99 90 of info@xplobookings.nl.

Kijk voor de meest actuele maatregelen altijd op de website van de Rijksoverheid en de algemene plaatselijke verordening (APV) van de gemeente waar het evenement plaats vindt. Maak daarnaast goede en heldere afspraken in samenwerking en afstemming met de locatie waar het evenement plaatsvindt.

Mag ik door de versoepelingen weer een evenement organiseren?

Ja, dat mag. Evenementen zijn zowel binnen als buiten vanaf 1 juli toegestaan als de voorwaarden worden nageleefd. Vergunning plichtige evenementen kunnen vanaf nu weer een vergunning aanvragen bij de gemeente van dien. Let erop dat gemeentes in de vergunningsaanvraag willen zien hoe je als organisator omgaat met de corona-maatregelen.

Vanaf 1 juni is het al mogelijk om privé evenementen te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een concert of borrel in de tuin. Dit is ook vanaf 1 juli uiteraard nog steeds mogelijk.

Wat doen Xplo Bookings en haar artiesten om mee te kunnen bewegen met deze ontwikkelingen?

Specials
Bij Xplo Bookings houden we van maatwerk, daarom bieden wij altijd al “Specials” aan. Dit zijn artiesten die het net even wat anders aanpakken; een bijzondere voorstelling of een op maat gemaakt programma. Het grote voordeel aan de Specials is dat deze artiesten in kleine bezetting (kunnen) spelen. Dit was afgelopen tijd een grote noodzaak op evenementen met een maximumaantal gasten. Ook nu dit maximumaantal gasten wordt opgeheven kunnen deze artiesten de perfecte match zijn voor jouw evenement. Ze geven het evenement een unieke twist en maken, door de kleine bezetting, geen grote aanspraak op de beschikbare ruimte. Bekijk onze specials.

Feestbands
Naast deze specials staat Xplo Bookings bekend om haar hoogwaardige feestbands. Deze komen in grote bezetting met vaak een volledige zang- en blazerssectie. Gelukkig kan een groot gedeelte van onze feestbands zich aanpassen aan de mogelijkheden en omstandigheden van het evenement en de locatie. Waar feestbands normaal in grote bezetting komen, is het in deze tijd ook mogelijk deze feestbands in kleinere bezetting op jouw evenement te boeken. Bovendien zijn er aanpassingen in het repertoire mogelijk en/of kunnen de bands in akoestische bezetting spelen. Bekijk alle artiesten die in kleine bezetting op jouw evenement kunnen komen.

Neem contact op met onze boeker Max Groenen over de mogelijkheden via 010-414 99 90 of info@xplobookings.nl

DJ's
Vanaf heden bieden we bij Xplo Bookings ook DJ’s aan. Een populaire vorm van entertainment, geschikt voor ieder evenement. Daarbij komen deze artiesten in kleine bezetting, dus ideaal voor een evenement waar de ruimte beperkt is. Bekijk onze DJ’s.

Meer weten?

Ga je binnenkort trouwen en wil je meer weten over hoe jouw bruiloft veilig organiseert? Lees dan ons artikel over het organiseren van een bruiloft in Corona-tijd.

Artiesten in kleine bezetting

 

Neem contact met ons op

Wil je een artiest of feestband boeken voor jouw feest? Het aanbod is gigantisch en in dit aanbod gaan zoeken is geen gemakkelijke opgave. Op deze website hebben we alvast een selectie gemaakt van de beste feestbands en artiesten, maar omdat ieder evenement anders is ligt bij Xplo Bookings een grote focus op persoonlijk advies.

Met de 20 jaar ervaring in de muziekindustrie die Xplo Bookings heeft, weten we wat er nodig is voor ieder feest. Neem contact op via 010-414 99 90 of info@xplobookings.nl en we zoeken samen, vrijblijvend, naar de perfecte feestband of artiest voor jouw feest.

 
 
 

Organisatie?

Zoek jij een leuke act? Laat ons je helpen!

Naar contactgegevens

Artiesten / Bands

Heb jij een uniek geluid? Laat het ons horen

Contactformulier

Techniek nodig?

Neem contact met ons op; wij regelen het

Naar contactgegevens